Despre Linux

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Acasă
  • Linux
    • Comenzi Linux
    • Tutoriale
  • Kubernetes
  • RHCSA
    • Exerciții RHCSA
    • SELinux
    • Permisiuni
  • General
    • Open source
  • Contact

Accesarea DigiStorage utilizând WebDAV în ARCH Linux

18 iunie 2015 By Bobses 2 comentarii

De cele mai multe ori accesez cloud-ul direct din interfaţa web. Dar sunt situaţii când ai nevoie de datele din nori mult mai repede, şi de aceea este indicat să ajungi la ele folosind managerul de fişiere preferat.

După montarea Google Drive în Arch, a venit rândul şi contului DigiStorage. În Ubuntu, cu Unity, Gnome sau Mate, montarea se făcea simplu, prin FTP sau WebDAV, conform indicaţiilor oferite de suportul RDS. În Arch, am început să folosesc XFCE, un desktop manager destul de simplu, dar care poate fi îmbunătăţit umblând prin măruntaiele lui. Fiind începător într-ale XFCE-ului, mi-a luat o zi întreagă să descopăr cum pot să montez DigiStorage utilizând protocolul WebDAV în Thunar (managerul de fişiere din XFCE) - nici măcar cei de pe forumul de suport XFCE nu au putut să mă lămurească.

Pentru început, trebuie instalat driverul pentru sistemul de fişiere care permite montarea dosarului WebDAV într-un sistem de operare bazat pe Linux (în Ubuntu cred că vine instalat by default, că nu l-am instalat niciodată) - se află în Extra Repository:

sudo pacman -Sy davfs2

Deschidem Thunar şi deselectăm View >> Location Selection >> Toolbar Style:

Deselectare View >> Location Selection >> Toolbar Style în Thunar

Mergem la Go >> Open Location (dacă nu am fi debifat Toolbar Style mai sus nu s-ar fi deschis caseta de dialog Open Location - o ciudăţenie Thunar). În noua fereastră deschisă, scriem adresa WebDAV pentru DigiStorage (observaţi că această comandă nu se află în tutorialul oferit de RDS) - davs://storage.rcs-rds.ro/dav/:

Adresa WebDAV DigiStorage

Click pe Open. În ecranul următor introducem credenţialele pentru conectarea la contul DigiStorage:

Introducere date de conectare la DigiStorage

Apăsăm butonul Connect şi gata: am montat DigiStorage folosind protocolul WebDAV în Arch Linux cu XFCE şi Thunar! 🙂 Managerul de fişiere ar trebui să arate aşa:

DigiStorage montat în Thunar

Dacă punem la socoteală că DigiStorage permite integrarea cu Google Drive, cu OneDrive şi cu Dropbox, observăm că obţinem acces instant, prin intermediul managerului de fişiere, cu cele mai importante servicii cloud storage:

Servicii de stocare în cloud, integrate cu DigiStorage, accesibile din Thunar

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Din categoria: Tutoriale Etichete: Arch Linux, Digi Storage, stocare în nori, storage cloud, Thunar, Webdav, XFCE

Comentarii

  1. el_gogu a zis

    11 octombrie 2015 la ora 2:16

    danke, foarte folositor

    Răspunde
    • Bobses a zis

      11 octombrie 2015 la ora 11:01

      Bitte! 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 · Bobses

Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizează preferințele
{title} {title} {title}