Despre Linux

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Acasă
  • Linux
    • Comenzi Linux
    • Tutoriale
  • Kubernetes
  • RHCSA
    • Exerciții RHCSA
    • SELinux
    • Permisiuni
  • General
    • Open source
  • Contact

Canonical și Microsoft fac împreună un kernel Linux adaptat pentru Azure

30 septembrie 2017 By Bobses 8 comentarii

Microsoft iubește Linux: zilele trecute s-a consumat încă un episod al acestei neașteptate povești de dragoste. Canonical a anunțat că și-a unit forțele cu Microsoft pentru a construi un kernel Linux pentru platforma cloud Azure. Începând cu 21 septembrie, acest kernel este acum cel default în imaginile Ubuntu Cloud care rulează Ubuntu 16.04 pe platforma Azure de la Microsoft. Canonical promite să ofere acestui kernel același suport  și mentenanță ca pentru toate kernelurile sale.

Noul kernel este oferit de pachetul linux-azure.

Printre beneficiile acestui kernel:

  • suport complet pentru Accelerated Networking în Azure;
  • mărimea noului kernel este du 18% mai mică decât a celui anterior;
  • suport pentru ultimele drivere și caracteristici Hyper-V.

Pentru a verifica dacă este folosit acest kernel:

$ uname -r
4.11.0-1011-azure

Revenirea la vechiul kernel (standard) se face astfel:

$ sudo apt install linux-virtual linux-cloud-tools-virtual
$ sudo apt purge linux*azure
$ sudo reboot

Canonical va continua să colaboreze cu Microsoft în domeniul cloud computing, containerizare și servicii, ceea ce va avea ca efect o creștere substanțială de performanță, simplificarea operațiilor de scalare, dar și o implementare mai ușoară a noilor tehnologii.

Sursa

Cine ar fi crezut acum câțiva ani că se va ajunge aici și că Microsoft va colabora îndeaproape cu Canonical? Cine are mai mult de câștigat: Microsoft sau Canonical?

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Din categoria: General Etichete: Azure, Canonical, Microsoft, Ubuntu

Comentarii

  1. GRANACI a zis

    29 martie 2018 la ora 9:33

    Eu cred se va ajunge şi mai departe... aşa cum au ajuns Errikson, IBM, Motorola, Nokia ş.a.

    Răspunde
  2. Toderel Adrian-Aurel a zis

    8 octombrie 2017 la ora 19:30

    Mie mi se pare un pic cam bombastică știrea, Azure e varianta Microsoft a cloud-computing-ului care folosește virtualizarea oferită de Microsoft și căreia nu îi pasă ce sistem de operare folosesc mașinile virtuale. Deci Azure e linux love din start tot așa cum kvm e îndrăgostit de win10. Kernelul optimizat pentru Azure e făcut de cei de la Canonical pentru a fi cît mai performant pentru sesiunile cloud Azure care rulează Ubuntu. Nu e kernelul hipervizorului care rulează Azure, e cel care motorizează mașinile virtuale Ubuntu Linux

    "Microsoft Azure uses a specialized operating system, called Microsoft Azure, to run its "fabric layer"" Un fel de hipervizor Xen care nu cred că folosește un kernel Linux optimizat de Canonical în colaborare cu Microsoft așa cum folosește Xen, un kernel Linux special pentru dom0, citez din nou "which use Windows Server 2008 and a customized version of Hyper-V, known as the Microsoft Azure Hypervisor to provide virtualization of services"

    Răspunde
  3. Simion a zis

    1 octombrie 2017 la ora 1:09

    Cei de la Canonic al sunt niște curve !!!

    Răspunde
    • Bobses a zis

      1 octombrie 2017 la ora 9:10

      De ce zici asta? Trebuie să avem în vedere că lumea se îndreaptă din ce în ce mai mult spre infrastructura din Cloud. Așa că ei au ales Azure (în detrimentul Google Cloud sau AWS) pentru a-și optimiza produsul: Ubuntu 16.04 va rula mai bine și va fi mai capabil în Azure decât în orice altă parte.

      Răspunde
      • Simion a zis

        1 octombrie 2017 la ora 10:37

        Cei la Microsoft nu au spus că GNU/LINUX este un cancer, și plus la asta toate colaborările pe la care le avut ei cu alte proiecte au rămas istorie, asta e tactica lor de a adopta și a distruge nu spun eu asta ci cei cu o reputație foarte bună în lumea GNU/LINUX.

        Răspunde
        • Bobses a zis

          1 octombrie 2017 la ora 10:59

          Lumea se schimbă mai repede decât mentalitatea noastră. Nici mie nu-mi place Microsoft (nu le folosesc produsele decât dacă sunt obligat de împrejurări), dar asta a fost alegerea Canonical. La fel de bine puteau să facă un kernel împreună cu Google pentru Google Cloud sau cu Amazon pentru AWS EC2.

          Răspunde
          • Gelu a zis

            2 octombrie 2017 la ora 6:38

            Foarte bun raspunsul

Trackbacks

  1. Microsoft Azure Sphere, un nou sistem de operare bazat pe Linux | Despre Linux spune:
    18 aprilie 2018 la 8:21

    […] Redmond: Microsoft iubește Linux. Anul trecut, dragostea lor a fost consumată prin apariția unui kernel comun Microsoft – Canonical, destinat să ruleze pe Ubuntu 16.04 în Azure Cloud. Iubirea nu s-a stins odată cu trecerea […]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 · Bobses

Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizează preferințele
{title} {title} {title}