Despre Linux

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Acasă
  • Linux
    • Comenzi Linux
    • Tutoriale
  • Kubernetes
  • RHCSA
    • Exerciții RHCSA
    • SELinux
    • Permisiuni
  • General
    • Open source
  • Contact

Conturi cu informații despre Linux care trebuie urmărite pe Twitter

2 decembrie 2015 By Bobses Lasă un comentariu

Sunt pasionat de tehnologie în general, de computere în special și, în particular, de Linux și open source. Urmăresc (atât cât reușesc), cele mai populare surse care scriu articole cu și despre ceea ce mă pasionează pe mine.

Cel mai des urmăresc știrile într-un agregator de știri RSS (folosesc cu mare plăcere Inoreader, de când Google Readers s-a închis - am avut o destul de scurtă perioadă în care am utilizat Feedly dar, după 3 zile în care serviciul le-a fost căzut, am trecut la Inoreader fără nicio părere de rău). Am adăugat aici tot felul de surse: de la știri generale, forumuri, până la tehnologie - și lista este încă deschisă.

Sunt abonat și pe Facebook la paginile din domeniile care mă interesează, dar nu reușesc să-mi aduc știrile într-un format cât de cât utilizabil și fără să pierd lucruri importante (m-a enervat la culme de când au scos posibilitatea de a adăuga paginile urmărite în liste).

Astăzi vreau să vorbesc despre Twitter - o rețea de socializare extrem de puțin folosită în România (din păcate), dar foarte apreciată afară. Twiter-ul prezintă o sursă inepuizabilă de știri prezentate scurt și la obiect. Iar cu opțiunea "Turn on mobile notification" activată chiar că nu veți pierde absolut nimic din ceea ce este important (păcat că n-am încă net mobil nelimitat de DigiMobil...).

Acum 2 zile mi-au căzut ochii pe un articol care prezintă 20 de conturi despre Linux care merită urmărite pe Twitter. Mi s-a părut interesant, așa că vreau să spun și altora ceea ce-am aflat 🙂 (din cele 20 de conturi enumerate, doar vreo 4 nu le aveam în lista de urmărie).

1. Linus Torvalds – @Linus__Torvalds

Contul este puțin folosit și neactualizat, dar trebuie să avem acest cont în listă (a fost creat în noiembrie 2012 și are peste 22.000 de urmăritori). Linus folosește mai mult contul de pe Google +, unde are actualizări aproape săptămânale.

2. Free Software Foundation – @fsf

Free Software Foundation luptă pentru software-ul liber încă din 1985. Contul este vechi din mai 2008 și are peste 10.900 de urmăritori.

3. The Linux Foundation – @linuxfoundation

Nu are nevoie de nicio prezentare - pe pagina sa pot fi aflate multe noutăți despre Linux și diverse tutoriale. Contul a fost creat în mai 2008 și are peste 198.000 de urmăritori.

4. Linux Today – @linuxtoday

LinuxToday prezintă știri și informații din diferite surse. Contul a fost creat în iunie 2009 și are peste 67.200 de urmăritori.

5. Distro Watch – @DistroWatch

DistroWatch te ține la curent cu ultimele apariții ale distribuțiilor Linux. Contul este din februarie 2009 și are peste 23.800 de urmăritori.

6. Linux – @Linux

Pagina Linux își informează cei peste 188.000 de urmăritori despre momentul când o anumită distribuție devine disponibilă. Contul a fost creat în septembrie 2007.

7. LinuxDotCom – @LinuxDotCom

LinuxDotCom este o pagină care acoperă informații atât despre Linux, cât și despre tot ceea ce are legătură cu el - de la Linux, sistemul de operare pentru calculatoare personale, până la Linux care rulează pe device-urile de zi cu zi. Contul a fost creat în ianuarie 2009 și are peste 80.000 de urmăritori.

8. Linux For You – @LinuxForYou

LinuxFor You este prima revistă de limbă engleză din Asia care scrie despre Linux și software liber și open source. Contul a fost creat în februaried 2009 și are aproape 21.000 de urmăritori.

9. Linux Journal – @linuxjournal

Linux Journal prezintă informații actualizate despre Linux. Contul a fost creat în februarie 2007 și este urmărit de peste 35.500 de persoane interesate.

10. Linux Pro – @linux_pro

Linux Pro este pagina oficială a faimoasei reviste Linux Magazine. Prezintă știri și informații despre linux, unelte pentru administratori de sistem, programare sub linux și multe altele. Contul a fost creat în septembrie 2008 și are peste 34.000 de urmăritori.

11. Webupd8 – @WebUpd8

Articolul de pe Tecmint pune pagina Twitter a site-ului compatriotului nostru, Alin Andrei, pe locul 18. Mă rog, asta sunt preferințele autorului. Nu pot să spun că nu m-am bucurat când am văzut-o inclusă în Top20. 🙂 webupd8.org este unul dintre primele site-uri despre Linux pe care l-am urmărit. Prezintă mai mult știri, informații și tutoriale despre Ubuntu - dar nu numai. Contul este vechi din martie 2009 și are aproape 30.000 de urmăritori.

12. Tux Radar – @tuxradar

TuxRadar este vocea website-ului linuxformat.com pe Twitter care prezintă, din diverse surse, știri despre Linux. Contul este creat în februarie 2009 și are peste 11.500 de urmăritori.

13. CommandLineFu – @commandlinefu

Contul CommandLineFu a fost creat în ianuarie 2009 și are peste 18.000 de urmăritori. Prezintă diverse trucuri din linia de comandă. este actualizat frecvent cu diferite comenzi care pot fi rulate în Linux.

14. Command Line Magic – @climagic

CommandLineMagic prezintă comenzi "glumețe" pentru userii avansați. Este un cont amuzant care merită urmărit. A fost creat în noiembrie 2009 și are peste 108.000 de urmăritori.

15. SadServer – @sadserver

Tristețea unui server... 🙂 SadServer este unul din acele conturi care te face să râzi și să-l verifici iar și iar. Situații și povești amuzante sunt partajate destul de des, așa că cei peste 54.300 d eurmăritori nu sunt niciodată dezamăgiți. Contul a fost creat în februarie 2010.

16. Nixcraft – @nixcraft

Nixcraft prezintă Linuxul și munca unui DevOp. Contul creat în noiembrie 2008, este foarte popular în rândul linuxiștilor, având peste 48.000 de urmăritori.

17. Unixmen – @unixmen

Unixmen are un blog plin de tutoriale despre administrare Linux. Contul a fost creat în aprilie 2009 și prezintă interes pentru aproape 10.000 de persoane.

18. HowToForge – @howtoforgecom

Howtoforge prezintă tutoriale referitoare la aproape orice are legătură cu Linux. Contul are peste 8.500 de urmăritori.

19. The Geek Stuff – @thegeekstuff

TheGeekStuff este un alt cont demn de a fi urmărit, unde sunt prezentate tutoriale Linux și informații atât despre software, cât și despre hardware. Contul a fost creat în decembrie 208și are aproape 4.000 de urmăritori.

20.  Tecmint – @tecmint

Tecmint este pagina unui website foarte popular care prezintă informații diverse despre lumea Linux - de la tutoriale până la glume despre acesta. Contul a fost creat în mai 2012 și are aproximativ 3.500 de urmăritori.

21. Canonical - @canonical

Este pagina companiei care dezvoltă Ubuntu. Cel puțin utilizatorii familiei *ubuntu ar trebui s-o urmărească pentru a fi la zi cu noutățile distribuției. Contul a fost creat în iulie 2010 și are aproape 40.000 de urmăritori.

22. Ubuntu - @ubuntu

Fără discuție, Ubuntu este pagina cu cei mai mulți urmăritori dintre cele prezentate până acum - peste 194.000 pentru contul creat în martie 2007. Este contul oficial al distribuției și prezintă noutăți din lumea acestui minunat sistem de operare: Ubuntu Linux.

Mai menționez câteva conturi care trebuie să facă parte din cele obligatoriu de urmărit: LibreOffice, Collabora, Open Source Way, FOSS Linux, Gnome, KDE Community...

Aceste conturi acoperă doar o parte din universul Linux și open source. Ce alte conturi urmăriți voi?

Majoritatea imaginilor au fost preluate de pe Tecmint.com

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Din categoria: Linux Etichete: linux, open source, Twitter

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 · Bobses

Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizează preferințele
{title} {title} {title}