Despre Linux

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Acasă
  • Linux
    • Comenzi Linux
    • Tutoriale
  • Kubernetes
  • RHCSA
    • Exerciții RHCSA
    • SELinux
    • Permisiuni
  • General
    • Open source
  • Contact

Cum cauți și descarci subtitrări în Linux - cele mai bune aplicații

17 august 2016 By Bobses 2 comentarii

Ca să nu mai spună lumea că în Linux nu pot fi descărcate subtitrări direct din player, vă prezint 2 aplicații simple și cunoscute care fac posibil acest lucru, dar și alte 2 aplicații de sine stătătoare.

1. VLC Media Player

Probabil VLC este cel mai folosit player video atât în Linux, cât și în Windows sau MacOS. Dar nu mulți știu că, instalând niște pluginuri, poți descărca subtitrări ale filmelor proaspăt luate din "magazinele" de specialitate.

Cele 2 pluginuri care permit căutarea și descărcarea subtitrărilor sunt: VLCSub și Subtitle Finder - caută pe opensubtitles.org.

2. Subliminal

Subliminal este o unealtă puternică pentru terminal care permite căutarea online a subtitrărilor; este construită în Python. Poate fi instala urmând pașii de pe pagina lor git - aici: se descarcă arhiva, se deschide un terminal în folderul unde am dezarhivat și se rulează comanda sudo pip install subliminal. În Arch Linux pachetul se găsește și în AUR, așa că, teoretic, ar putea fi  instalat folosind orice helper AUR - dar nu este actualizat, așa că instalarea eșuează (de aceea recomand prima variantă de instalare).

Pentru a căuta și descărca o subtitrare cu subliminal se folosește o comandă de forma:

subliminal download -l ro Angry.Birds.2016.720p.BluRay.DTS.x264-HiDt.mkv

Subtitrarea este descărcată în folderul de unde am instalat subliminal.

3. Subdownloader

Subdownloader este o aplicație multiplatformă care permite, de asemenea, căutarea și descărcarea subtitrărilor atât în Linux, cât și în Windows. Pot fi căutate subtitrări atât selectând fișierul video, cât și (în alt tab) introducând manual numele filmului.

În Arch Linux aplicația se află în depozitul community și poate fi instalată simplu cu sudo pacman -S subdownloader.

Pagina aplicației Subdownloader aici (are pachet pentru Ubuntu).

4. SMPlayer

SMPlayer este - cred - al doilea cel mai folosit player video în Linux. Este o aplicație multiplaformă desprinsă din popularul Mplayer. Una din multele caracteristici cu care vine SMPlayer este și posibilitatea de a căuta subtitrări de pe www.opensubtitles.org

Acestea fiind zise, cred că nu-și mai au rostul văicărelile celor care se plâng că nu pot căuta subtitrări din playerele video în Linux și că-s obligați să folosească Windows doar pentru porcăria aia de BSPlayer.

Mai știți și alte metode de căutare a subtitrărilor (în afară de cea clasică - navigarea prin site-urile de subtitrări, care necesită destul de mult timp)?

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Din categoria: Tutoriale Etichete: descarcare, redare video, subtitrare, video

Comentarii

  1. Dorin a zis

    25 august 2016 la ora 13:45

    Am trecut recent pe SMPlayer si sunt foarte multumit. Chiar nu stiam de el. Mersi de info!

    Răspunde
    • Bobses a zis

      25 august 2016 la ora 13:54

      Cu plăcere.
      SMPlayer e bun, dar m-am obișnuit cu VLC.
      Oricum, mă uit foarte puțin spre deloc la filme pe calculator (prefer TV-ul - filmele pe stick și apoi în fundul televizorului).

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 · Bobses

Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizează preferințele
{title} {title} {title}