Despre Linux

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Acasă
  • Linux
    • Comenzi Linux
    • Tutoriale
  • Kubernetes
  • RHCSA
    • Exerciții RHCSA
    • SELinux
    • Permisiuni
  • General
    • Open source
  • Contact

UbuntuBSD vrea să facă parte din familia Ubuntu

11 aprilie 2016 By Bobses 5 comentarii

UbuntuBSD este un proiect care vrea să îmbine puterea kernelului din FreeBSD cu Ubuntu Linux. Altfel spus, ușurința în folosire a sistemului de operare Ubuntu să fie combinată cu stabilitatea și performanța FreeBSD.

În prezent, proiectul este în stadiul beta, pe 7 aprilie 2016 ieșind la lumină ultima versiune. O parte interesantă a kernelului FreeBSD este că permite folosirea faimosului sistem de fișiere Z (Z File System - ZFS). În proiect au fost incluse, până în prezent, Xfce împreună cu Firefox și LibreOffice.

UbuntuBSD este inspirat de proiectul Debian GNU/kFreeBSD și este găzduit pe SourceForge (de unde sunt preluate și imaginile de mai jos).

Jon Boden, creatorul și șeful echipei de dezvoltare UbuntuBSD și-a manifestat dorința de a ajuta comunitatea Ubuntu și de a intra în marea familie*ubuntu. Totuși, cred că este prea curând și, dacă va fi să fie, trebuie ca UbuntuBSD să parcurgă mai multe etape. Să ne amintim cât a durat până când a fost acceptat ultimul membru al acestei familii, Ubuntu MATE...

A încercat cineva UbuntuBSD? Sunt curios să-l testez.

Partajează asta:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)

Similare

Din categoria: General Etichete: linux, Ubuntu, UbuntuBSD

Comentarii

  1. Cosmin a zis

    12 aprilie 2016 la ora 8:19

    Am folosit BSD doar de 2-3 ori. Arch-ul meu pare oarecum similar, dar mă întreb dacă e vre-o diferență „gravă” între kernelul BSD/Linux? Tot filosofia unix, dar diferențele pot fi capitale, deși cred că în timp și-au împrumutat din caracteristici. Mă întreb (fără sarcasm) ce caută o distribuție a cărei politică de bază e ușurința în utilizare și caracteristicile „anti-prost” în zona foarte tehnică - nu folosești un BSD ca sistem „AllInOne”, e dedicat serverului sau pentru câteva aplicații specifice, cu un control strict al resurselor și cu o securitate care nu îți permite să iei pe porturi ce iau eu din AUR. Sper doar să iasă un Ubuntu mai puțin mâncător de resurse, am mulți prieteni pentru care e singurul linux de care au auzit dar după instalare se întorc la Win7 și e păcat, fragmentarea utilizatorilor linuxului în diferite categorii nu folosește nimănui. Iar BSD-ul se mișca precum mercurul.

    Răspunde
  2. Adrian a zis

    11 aprilie 2016 la ora 21:51

    Dar care ar fi avantajul acestui struțo-cămilă!

    Răspunde
    • Bobses a zis

      11 aprilie 2016 la ora 21:55

      În primul rând ZFS. Apoi...urmează să mai vedem.

      Răspunde
  3. Malin a zis

    11 aprilie 2016 la ora 21:04

    Pe mine nu m-au pasionat niciodata hibridele astea.
    Daca vrei BSD si desktop mai bine pui un PCBSD sau un GhostBSD. Eu am lucrat o perioada cu PCBSD si am fost foarte incantant, a trebuit sa-l las doar pentru ca nu mergea pe el un client de VPN compatibil cu Fortigate.

    Răspunde
    • Bobses a zis

      11 aprilie 2016 la ora 21:13

      Oricum, ideea nu e rea. Să vedem cât va prinde.

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 · Bobses

Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizează preferințele
{title} {title} {title}